Руските граждани вече имат ограничения над сумите в долари, които теглят.Руската

...
Руските граждани вече имат ограничения над сумите в долари, които теглят.Руската
Коментари Харесай

Руската централна банка ограничи тегленето на долари за руснаците

Руските жители към този момент имат ограничавания над сумите в долари, които теглят.

Руската централна банка разгласи, че лимитира тегленията от банкови сметки, деноминирани в долари, до 10 000 $ и че в случай че хората желаят да изтеглят повече пари, ще би трябвало да го създадат в бързо обезценяващи се рубли по преобладаващия пазарен курс.

Ограниченията на парите в брой бяха наложени, откакто западните финансови и стопански наказания лишиха централната банка от достъп до по-голямата част от валутните ѝ запаси и отрязаха банките от интернационалната платежна система.

Чуждестранните компании всеобщо напущат Русия, като за броени дни обърнаха три десетилетия на икономическа интеграция, а най-новите компании, които се отдръпнаха, са McDonalds, Pizza Hut и Starbucks, съобщи през днешния ден.бг.

Мярката на процедура експроприира спестителите - в сряда банките в Москва обявяваха курсове за закупуване на долари против рубли от 150 до 175 рубли, което значи, че хората, които се пробват да продадат рубли, ще получат два пъти по-малко за парите си, в сравнение с биха получили преди президентът Владимир Путин да подреди на съветските войски да нахлуят в Украйна.

Това също по този начин значи, че формалният обменен курс на централната банка от 105,81 рубли за $ е значително неправилен - ехтене от руската ера, когато централно плануваната стопанска система изпитваше продължителен дефицит на твърда валута и имаше преуспяващ черен пазар.

В своята рекомендация централната банка съобщи, че 90% от хората с доларови депозити имат салда под 10 000 $, което значи, че те няма да бъдат наранени от ограничаването за изтегляне. Мярката ще остане в действие до 9 септември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР